2015-01-24
Wraz z początkiem roku w każdej jednostce Ochotniczej Straży Pożarnej odbywa walne zebrania sprawozdawcze. OSP Niebylec zorganizowała zebranie wszystkich swoich członków 24 stycznia w świetlicy Gminnego Ośrodka Kultury w Niebylcu. W zebraniu uczestniczyli zarząd jednostki w pełnym składzie, członkowie czynni, honorowi, wspierający, sympatycy oraz zaproszeni gości. Zebranie zaszczyciły zaproszone osoby takie jak: st. bryg. mgr inż. Piotr Rędziniak oraz Józef Sołtys – sołtys Niebylca. Nie sposób również nie wspomnieć o dh Józefie Dzindzio przewodniczącym komisji rewizyjnej ZOW ZOSP RP w Rzeszowie, oraz dh Antoniemu Chuchli reprezentującemu samorząd gminy Niebylec – obydwaj reprezentowali instytucje, ale zarazem są członkami OSP Niebylec. Zebranie zostało otwarte przez prezesa dh Wacława Krupę, który zaproponował na przewodniczącego zebrania dh Stanisława Knaś sekretarza. Podczas zebrania szczegółowo przedstawiona została działalność jednostki w 2014 r. jak również sprawozdanie finansowe oraz komisji rewizyjnej, która zaproponowała udzielenie absolutorium zarządowi – zostało to jednogłośnie przegłosowane. Podczas obrad głos zabierali również zaproszeni gości, reprezentanci instytucji. Wszyscy wysoko ocenili dotychczasowe działania strażaków z Niebylca.